Karriereveiledning i bilder

Når vi snakker om karriereveiledning er vi virkelig i et abstrakt landskap. Vi løfter opp karriereløp, fagbrevløp, motivasjon og nettverk som selvfølgeligheter.

Det paradoksale er at jo mer erfaring vi får som karriereveiledere, desto vanskeligere blir det å sette seg inn i brukerens ståsted. Konsekvensen blir ofte at du og brukeren din sitter på hver deres planeter, med forskjellige virkelighetsoppfatninger.

Vi mangler rett og slett en felles, konkret og visuell plattform. Her kommer idéen om karriereveiledning i bilder inn. Kanskje noe slikt kan være til nytte i karriereveiledning for minoritetsspråklige? Kan det gjøre det enklere å forklare karrierebegrep for barn og unge? Skal du invitere til et karrierveiledningskurs og trenger illustrasjoner som forteller riktig historie?

«Jeg skulle ønske jeg hadde noen enkle bilder som kunne illustrert det jeg prøver å forklare akkurat nå!»

Her er starten på et slikt miniprosjekt.

Bildene deles under Creative Commons. Poenget med en slik lisens er at du slipper å spørre om å bruke, dele og redigere på bildene. Last ned, print, del ut og bruk det der du jobber til daglig. Den eneste begrensningen er at bildene ikke brukes til kommersiell bruk. Enkelt forklart – så lenge du ikke bruker bildene for å tjene penger er det fritt frem. PS: Hvis du vil dele bildene i sosiale medier kan du bruke hashtag #karriereveiledningibilder. (Det er også tilstrekkelig som «Attribution»).

Bli gjerne med på prosjektet gjennom flere skisser og forslag. Det er spesielt interessant å få kontakt hvis du har erfaring med sketchnoting, visual/graphic recording. Ta kontakt.

Du finner også bildene i denne mappen på Google Disk:

https://drive.google.com/drive/folders/1Yioq6bBq_w9dgkqoEVPeA0fczIv-oIC3?usp=sharing

Sist oppdatert 28.11.19. Planen er å legge til flere bilder etterhvert.

Lisens:

Creative Commons License
Karriereveiledning i bilder by Alexander Kittilsen is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *