«Screencasting» – hva er en god workflow?

Jeg deler noen tanker om produksjon av screencasts, opplæringsvideo, skjermvideo eller hva man nå vil kalle det.

Begynn med manus

Profesjonelle screencastere begynner med å skrive manus. Sjekk ut Wistias tips om «tablereading» og hvordan de bruker Google docs for å skrive gode manus sammen i en gruppe.

Spill inn audio

Jeg bruker en Blue Yeti mikrofon. Den fungerer i prinsippet som et eksternt lydkort som kobles til mac/pc med usb. En ullsokk over mikrofonen, popfilter og eventuelt en recording booth box (kasse med lyddempende matter) er også aktuelle tilbehør. Jeg skal lage en slik sound booth en av dagene og skal ta noen bilder i prosessen. Foreløpig har jeg blant annet funnet lyddempende matter (fåes hos Jula, Biltema osv). Idéen min er å bruke en IKEA tøy-kasse som jeg kler med disse mattene.

Spill inn video

Screenflow er mitt førstevalg for video og screencasting. Fokuser på myke bevegelser med muspekeren over skjermen. Det finnes også en chrome extension for roligere skrolling (ned/opp). Har ikke prøvd den selv enda.

Redigering

Audioblocks har mye bra bakgrunnsmusikk. Ut over dette er jeg fan av rene og enkle videoer. Jeg endrer også screenflows bakgrunnsfarge fra sort til hvit. Starter med logo, kanskje en «slide» med tekst som forteller hva video handler om, og så rett på sak. De aller fleste hopper uansett over de første 3-4 sekundene av slike innledninger for å gå rett til poenget.

Publisering

Vimeo, Wistia, Youtube, Facebook og mange andre muligheter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *