Prosjektblogg om IKT-opplæring for innvandrere

Vi har fått en god start på prosjektet «digital borger» på Johannes læringssenter. I skrivende stund har vi 50-60 oppgaver som ligger klar i Google disk/Classroom, og i morgen begynner vi arbeidet med videoer.

Hvis du vil følge prosjektet kan du lese mer her:

https://prosjektdigitalborger.wordpress.com/

Er det nødvendig med en egen blogg, om et tidsavgrenset prosjekt?

Ja. Prosjektet vårt strekker seg ut 2018. Da skal vi evaluere og avslutte. Planen er at oppgavene og videoene som lages går inn i videre drift på introprogrammet i Stavanger. En blogg, i denne sammenhengen, er et worddokument. Et langt worddokument. Hvert blogginnlegg er ikke mer komplisert enn et nytt avsnitt.

Men blogg-verktøyet er unikt i formidlingssammenheng. Det gjør det enkelt for 2 personer å samarbeide om skrivingen, og publiseringen er bare en knapp unna.

Hvert innlegg får også en egen link/URL. Små og store tips kan deles. Innholdet «bor» en plass. Det lever ikke bare på en pdf, fra mail til mail, fra person til person.

Tar det ikke fryktelig lang tid å sette opp en blogg, og drifte den?

Nei. Det tar 10 minutter å skrive et nytt innlegg, og innholdet er jo allerede laget for selve prosjektet. Hensikten med bloggen er å dele informasjon og verktøy som allerede eksisterer. Dessuten sparer vi faktisk tid. I slutten av prosjektet skal vi dele kunnskapen og erfaringen med andre introrådgivere/lærere, og da er det enkelt å bruke bloggen «på tavla».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *