Mysteriet: Motivasjon.

Hvis du og jeg er motivert kan vi lære nesten hva som helst. Jeg husker at jeg lærte meg fluebinding som tenåring. Jeg skulle begynne med fluefiske, og fikk en enkel fluebindestikke av onkel Raymond. Så var det gjort. Jeg hadde ikke youtube eller internett, men en perm full av tegninger og forklaringer.

Men det viktigste.

Jeg var motivert. Indre motivert. Det beste med læringen var at ingen hadde sagt at jeg skulle lære å binde fluer. Bare meg selv. Jeg kom på det. Helt alene. Ingen lærer, mor, far eller kamerat hadde foreslått det.

Motivasjon trenger en tennstift. En tennhette. En onkel som ivrer etter å fiske, eller en kamerat som smitter med hobbyen sin.

Så kanskje vi må smitte mer? Mindre læring. Mer smitting?

Flere interessante mennesker bruker ordet «idé-virus». Det er et positivt virus. Det smitter gjennom menneskelig kontakt, og det finnes ingen kur. Hvis du først har fått dilla er det umulig å stanse toget. Du søker, lærer, prøver, bygger, skriver, synger, tegner, jobber, løper, forsker og eksperimenterer.

Motivasjon er kanskje selve viruset. Uforståelig og uberegnelig. Og smittende.

Seth Godin sier: «Gode idéer kommer fra dårlige idéer. Alle jeg kjenner som har hatt mange dårlige idéer kommer en dag på en god idé.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *