Podcast om inkluderende arbeidsliv. Smart grep av NAV.

Jeg hørte første episode av IApodden, en podcast produsert av en trio fra NAV Vest-Agder. Bra! Jeg liker det! Jeg er en stor fan av podcasts. Det er uendelig mange emner der ute, og kjøreturen til hytta i Tuddal blir alltid så mye kortere med en podcast på øret. Du vet, når kona har sovnet i passasjersetet og ungene har stappet propper i ørene for å se siste serie som de har lastet ned fra Netflix. Da er det rett og slett kos å kjøre med en podcast på øret.

Den første episoden av IApodden (Inkluderende Arbeidsliv) har gjester som Steinar Olsen (Stormberg) og Kjell Hugvik, arbeids- og tjenestedirektør i NAV. dette er på ekte «norsk» uten store fanfarer og jingles. Podcasten kunne sklidd rett inn på en helt vanlig radio-kanal. Jeg kjenner ikke hostene (gjengen fra Vest Agder), men tipper at dette er en medievant gjeng. De er avslappet og overlater stort sett ordet til gjestene. Det liker jeg.

Steinar Olsen er en naturlig historieforteller, og jeg skjønner godt at de starter serien med ham som gjest. Han forteller blant annet en historie om kollegaen som stadig melder om små influensa-anfall. Steinar får mistanke om at noe annet er bakgrunnen for fraværet og tar en prat. «Ok, jeg har egentlig ikke hatt influensa», kommer det frem. Angsten hadde tatt overhånd, og det var rett og slett vanskelig å gå på bussen. «Det fikser vi. Neste gang det skjer, sender du en sms. Vi fikser kameratkjøring». Steinar Olsen snakker om åpenhet i arbeidsmarkedet, mellom arbeidsgiver og arbeidstaker. Han forteller også flere historier som får frem poengene i god podcast-stil.

Kjell Hugvik hadde også gode historier på lager og fortalte om en kvinne som ble friskere av å jobbe, men som egentlig var stemplet som uføre. Det er rart, dette med historier. Det er disse vi husker, og de krydrer journalistikken.

Tommel opp til den eller de som kom på idéen med IApodden. Vi trenger slike historie-plattformer og dører inn til NAV og andre store organisasjoner.

Podcasten fra NAV-trioen i Vest-Agder er en flott plattform for å fortelle historier, menneskeliggjøre og åpne døren inn til en stor organisasjon. God idé!
Podcasten fra NAV-trioen i Vest-Agder er en flott plattform for å fortelle historier, menneskeliggjøre og åpne døren inn til en stor organisasjon. God idé!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *