Sitat fra elevbedrift: «Hjelp!! Jeg jobber så sykt dårlig under press!»

Hvorfor elevbedrift?

For noen timer siden var jeg så utrolig heldig og få oppleve Junior-Entreprenøren 2018 Sør-fylket. Det ble avholdt på Hetland vgs, med over 50 elevbedrifter. Ja, over 50 konsept var påmeldt og stod på stand! Wow. Ungt Entrepenørskap gjør en knakende god jobb. De jobber langsiktig og relasjonelt for å bygge opp en kultur rundt innovasjon i skolen.

Og det tar tid. Naturligvis. Lærere, rektorer, ledere og næringsliv har travle dager. Møter, kunder, elever, prøver, arrangement og prosjekt. Alt spiser av tiden vår. Vi verner om vårt eget. Naturligvis.

Og det er greit. Men midt oppi denne naturlige livskverna jobber UE med å løfte frem ungdommene våre. Jeg har selv to gutter på 13 og 15. Jeg blir glad, stolt og nesten rørt av det UE får til. Sammen med Hetland, flinke lærere, rektorer som sier JA og elevene.

Og det er elevene som gjør jobben. De lager bedrifter, skaper konsepter, produkter, tjenester, logoer, de står på stand, bygger nettverk, låner skrivemaskinen til mamma, bygger i garasjen til pappa og jobber «overtid» i ukesvis før lansering.

For det står nemlig om noe viktig.

På dager som dette. Den 10. april ved Hetland VGS. Da skal nemlig vinnerne kåres. Og elevene våre har et friskt og deilig konkurranse-instinkt. Det er digg å se på. De selger, forteller, viser og overbeviser.

Mens jeg gikk forbi messebordene og 20-30 elever som jobbet febrilsk med å bli ferdige til åpning klokken 10, overhørte jeg:

«Hjelp! Jeg jobber så sykt dårlig under press!»

Frustrasjonen kom fra en tenåring som gav alt og stresset med å bli ferdige med utstillingen.

Og kjære alle sammen. Er det ikke dette livet handler om? Å lære å takle litt press? Skape noe? Prestere? Levere? Stå på? Stå sammen?

Er det ikke nettopp derfor vi trenger elevbedriften?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *