En god blyant

En dyr, toppspekket iMac er en god blyant. Det er alt. Spørsmålet er ikke prislappen. Målet er ikke å kutte ned «så mye som mulig» i prisen.

Spørsmålet er: «Hva kan du lage?»

Kompetanse er ikke å klare seg med minst mulig. Vi er flasket opp i en kultur og jantelov som gir dårlig samvittighet når noe koster. I løpet av mine første 8 år i kommunen (miljøterapeut og lærer) hadde jeg oppriktig, virkelig, dårlig samvittighet hvis jeg spurte om penger til et kamera. Jeg hadde fokus på hva det kostet.

Jeg klarte ikke å se (eller formidle) hva jeg/vi/sammen kunne skape med denne «blyanten».

La oss si at din bedrift vil kjøpe hjelp for å lage en film. Det skjer noe rart i slike prosesser. Pengene får en annen verdi. Vi ser på de ulike tilbudene fra de snaizne byråene og tenker; «Hm, nja. 80.000.- er jo ikke så ille.»

Men den samme organisasjonen eller bedriften vil ofte være mer skeptiske til å investere i eget utstyr til 40.000. Det føles tryggere å «gi» pengene til noen andre, slik at de andre har ansvaret for å forvalte. Det blir deres jobb å skape verdi av pengene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *