20 strategier for problemløsing

Illustrasjonene nedenfor har jeg virkelig kost meg med i lang tid. De startet forsiktig som skribling og eksperimentering etter at jeg oppdaget «sketchnoting» for en stund siden. Etterhvert begynte jeg å lage en serie av ulike strategier.

Vi bruker forskjellige strategier hver eneste dag, og til ulike faser av livet. Noen ganger er vi naive, som supermann, og tror vi kan seile elegant over livets opp og nedturer. Vi Googler, spør om hjelp, finner pragmatiske løsninger, eksploderer, jobber hardere og fornekter. Noen ganger våkner fanden selv i oss og vi møter utfordringen med alt vi har. Noen ganger må vi finne en bedre balanse, og andre ganger trenger vi bare å spise litt.

Noen ganger gir vi opp, mens andre ganger føler vi oss uovervinnelige. Noen ganger er vi flinke til å bygge både nettverk og nære relasjoner. Andre ganger søker vi etter indre ro. Noen ganger er vi rett og slett bare usikre. Noen ganger feirer vi og møter dagen med en sang. Noen ganger gir vi alt. Og noen ganger klarer vi å si til oss selv:

«Dette er faktisk godt nok.»